pablo-garcia-saldana-57711.jpg
 
 
 

Junior camp 2017

16.10.-20.10.2017

 
21754383_1833385033343628_1818665663_n.png
 

This is code in the woods

 

Code in the woods Junior Camp on viisipäiväinen eturivin koodausohjelma 16 junior devaajalle ja uransa alkuvaiheen ohjelmistokehittäjälle. Vuoden 2017 leiri antoi valmiudet applikaatioiden uuden aallon Progressive Web Appsin itsenäiseen hallintaan alan ammattilaisten opastuksella. Viikon tehopaketti järjestettiin valikoidulle osallistujille varatussa hulppeassa Koodaus Kartanossa Lohjalla kaikki kulut ja tarjoilut katettuna.

 
 

Program

 

Viikon aikana syvennyttiin applikaatioiden tulevaisuuden suunnannäyttäjään Progressive Web Appseihin, fasilitoitujen asiantuntijatyöpajojen ja mentoreiden opastuksella.  

 

Viikon tehopaketin aikana opittiin mobiilisovellusten kehittämistä Progressive Web Apps -teknologialla. Tapahtuman aikana suunniteltiin ja rakennettiin mobiilisovellus 3-4 hengen pienryhmissä. Ryhmiä mentoroivat mobiiliwebiä työkseen tekevät ammattilaiset, jotka neuvoivat teknologian lisäksi alan työkaluja, käytäntöjä ja vinkkejä työelämään.

 

Parhaan kehittymisen ja tehokkaan työskentelyn takaamiseksi ohjelmaan sekä valituille että siihen hakeneille lähetettiin teknologiaan perehdyttävät ennakkomateriaalit kaksi viikkoa ennen ohjelman alkua. Ohjelmaan osallistuminen edellytti sekä pientä kokemusta JavaScriptin perusteista että ennakkomateriaaleihin hyvissä ajoin perehtymistä.

 

 

THE CODE

 
 

Progressiiviset verkkosovellukset ovat alaa murtava haastaja perinteisille mobiilisovelluksille ja näyttäytyvätkin hyvin kiinnostavana vaihtoehtona tämän hetken teknologia-aalloista. Progressiiviset verkkosovellukset toimivat pitkälti natiivisovellusten tavoin, kuitenkaan vastaavaa verkkoyhteyttä tai tallennustilaa vaatimatta. Ohjelman aikana  osallistujat suunnittelivat ja rakensivat omat JavaScript sovelluksensa ja saivat myös valmiudet teknologian itsenäiseen hallitsemiseen jatkossa.

 

PWA:n verkkopohjaisuus tekee sovelluksista natiivisovelluksia luotettavampia, nopeampia ja käyttäjäystävällisempiä ja niiden uskotaankin dominoivan applikaatioiden tulevaisuuden kehitystä. PWA:n uusi tekniikka mahdollistaa applikaatioiden nopeamman kehityssyklin ja jopa käyttäjäkoustomoinnin applikaatiokauppojen ohituksen ja edistyneen A/B -testauksen myötä. Uraa tällä hetkellä leikkaavien tahojen joukossa toimivat muun muassa Google, Twitter, Flipboard, AliExpress, Samsung ja Microsoft.

 

 

 

CODERS

 

Ohjelma on avoin koodaukseen intohimoisesti suhtautuville nuorille osaajille, jotka ovat kiinnostuneet uusista teknologioista ja applikaatioiden parissa työskentelystä. Ohjelmaan sopivat niin ohjelmistokehitys- ja tietotekniikka-alan opiskelijat kuin täysin itseoppineetkin hakijat.

Hakemukset arvioidaan niihin liitettyjen GitHub -profiilien, mahdollisten muiden projektien sekä harrastuneisuuden - kuten MeetUp aktiivisuuden perusteella. Valinnassa ei haeta teknisesti taitavinta koodaria vaan ohjelma tarjoaa kehittymismahdollisuuksia ja ponnahduslautaa junior-tason ohjelmistokehittäjille. Parhaat välineet viikon aikana oppimiseen antavat HTML, CSS, JavaScript ja Android -ohjelmien perusteiden tuntemus.

 

Syksyn 2017 Code in the Woods ohjelman haku on sulkeutunut 15.9.2017 klo.23:59.

 

 
 

Mentors

 

Lauri svan

Kurssin sisällöstä ja mentoroinnista vastaa Lauri Svan, joka on tunnettu ammattilainen suomen web- ja JavaScript-yhteisöissä ja puhuja myös alan kansainvälisissä konferensseissa. Työkseen Lauri Svan ohjaa ja kouluttaa asiakastiimejä ja vapaa-aikanaan vetää mm. Helsinki Node.JS -yhteisöä ja vuoden parhaat digipalvelut palkitsevaa Blue Arrow Awards -kilpailua.

 

Kirsi Louhelainen

Kirsi on ehtinyt työkseen koodata mm. operaattoreiden backend-systeemejä, 3d-mallinnussoftaa ja verkkopalveluita. Viime vuodet Kirsi on päässyt yhdistämään kaikkea hauskaa ja kokeellista tekoälystä sensoreihin ja virtuaalitodellisuuteen. Työkavereiden mukaan ei ole ongelmaa, jota Kirsi ei yrittäisi ratkaista teknologialla. Kirsi aloitti juuri Techissä AI-kehityksestä vastaavana johtajana.

 

Matti Saikkonen

Yhtä matkaa Techin kanssa koodariksi kasvanut Matti on ollut yrityksen kasvussa mukana sen varhaisvaiheista asti. Aloitettuaan pienessä tiimissä juniorina, Matti on kasvanut keskeiseksi Techiä eteenpäin kehittäväksi hahmoksi vetäen nyt lead developerina omaa webbiteknologian parissa työskentelevää tiimiä. Matti puhuu jatkuvan kehittymisen, tiimin sisäisen yhteistyön ja vahvan liiketoiminnallisen näkemyksen puolesta.

 

Heidi holm

21905514_10212787086224285_1434073997_n.jpg

Suunnittelupuolen mentorina toimiva Heidi muotoilee päivätyönään Forenomin digitaalisia palveluita. Heidin kiinnostuksen ytimessä ovat käyttäjien tarpeiden lisäksi monialaiset itseohjautuvat kehitystiimit, joissa asioita tehdään itseohjautuvasti ja hyvässä hengessä. Työurallaan Heidi on ehtinyt muotoilemisen lisäksi vetämää projekteja ja tiimejä. Alun perin Heidi on ajautunut digimaailmaan webbikoodarin roolissa.

 

 

Niklas Appelroth

Koulun ohjelmistokehitysprojektin kautta Techille töihin päätynyt Niklas on ollut alalla töissä vasta neljä vuotta, mutta on uransa aikana päässyt työskentelemään niin perinteisissä julkishallinnon ohjelmistoprojekteissa kuten myös yksityisen puolen ketterämmissä projekteissa. Tällä hetkellä Niklas työskentelee Barona Technologiesilla full-stack developerina. Tämän hetken teknologiakattauksesta löytyy useita JavaScriptiin liittyviä buzzwordeja kuten ES7, Node, React ja Redux. 

 

 

Rules

 
  • Hakuaika ohjelmaan on päättynyt 15.9.2017 klo.23:59

  • Code in the woods järjestätään Lohjalla Villa Stenbergissä aikavälillä 16.10-20.10.2017. Ohjelma pitää sisällään osallistujien matkat, majoituksen sekä ruokailut. Ohjelmaan osallistuminen on veloituksetonta.

  • Ohjelma on auki kaikille ohjelmoinnin opiskelijoille, harrastelijoille ja ohjelmoinnin työskentelyn parissa aloitteleville junior-tason ohjelmoijille. Hakuperusteina ohjelmassa painotetaan hakemukseen linkitetyn GitHub -profiilin näyttöjä, muita projekteja sekä harrastuneisuutta.

  • Työpajaosuuksien työkielenä toimii suomi.

  • Ohjelman aikana tuotetut koodit ja ideat ovat täysin kehittäjätiimiensä itse omistamia ja jatkotyöstettäviä.

  • Barona Technologies pitää oikeuden esitellä tiimien tuotoksia ja julkaista viikon sisältöjä koskevaa materiaalia omissa kanavissaan.

 
 

The woods fall 2017

 

 

 

MISSION

 

Code in the woods -ohjelman mahdollistaja Barona Technologies (tuttavallisemmin Tech) on mukana rakentamassa välineitä tulevaisuuden työntekoon ja antamassa oman panoksensa uusien tekijöiden kompetenssin kasvattamiseksi. Tulevaisuuteen varautuminen millä tahansa alalla edellyttää vahvaa näkemyksellisyyttä ja panostusta uusiin teknologioihin. Tulevan ennakointi ja siihen nopea reagointi ovat vahva osa Techin jokapäiväistä toimintaa ja ohjelman kautta nostamme nuoret tekijät kanssamme tulevaisuuden teknologioiden aallon harjalle.

Barona Technologies kehittää ja ylläpitää digitaalisia ratkaisuja Barona Groupin yritysten liiketoiminnan tarpeisiin. Tech toimii myös startup-kiihdyttämönä ja aktiivisena sijoittajana hyvinkin erityyppisille työelämän murrokseen liittyville palveluille kuten Recright, Túlka, Jelpp, Fuzu ja Palkkaus.fi