Viime vuoden Code in the Woodsin tunnelmia

English version

Code in the Woods oli yksi viime vuoden kohokohdistani. Oli mukavaa kerrankin päästä työskentelemään saman ryhmän kanssa useampi päivä putkeen, saman aiheen äärellä. Kiireetön ilmapiiri auttoi puhumaan ongelmista ja vapaa-ajan aktiviteetit vapauttivat kilpailuintoa.

Konkreettisimmat asiat joita opin, oli miten gitin feature brancheja käytetään tiimiprojektissa ja miten tärkeää luottavainen ilmapiiri on ryhmän tehokkaan työskentelyn kannalta. Sillä on suuri vaikutus, että osoittaa olevansa aidosti kiinnostunut siitä, mitä toinen tekee. Verkon välityksellä tämä ei oikein onnistu. Yliopistolla tulee usein tehtyä ryhmätöitä etänä tai siihen varataan liian vähän aikaa, jolloin vuorovaikutus jää melko ohueksi. Code in the Woodsin jälkeen olen panostanut lähityöskentelyyn enemmän.

Ennen leiriä pelkäsin, että minulla ei ole aikaa mennä sinne. Ajattelin kuitenkin, että tässä on loistava tilaisuus päästä juttelemaan alan asiantuntijoiden kanssa siitä, että millaisia taitoja työelämässä oikeasti tarvitaan. Rekrymessujen ständeillä tunnelma on aivan liian jännittynyt hiljaisen tiedon kaivamiseen. Pääsinkin nyt ensimmäistä kertaa alan töihin.

Code in the Woods auttoi minua ymmärtämään, että työntekijältä tarvitaan kolmea erilaista taitoa: sosiaalisia taitoja, halua ymmärtää asioita syvällisesti, sekä kykyä saada asioita aikaan.

Hyvillä sosiaalisilla taidoilla viittaan siihen, että on sellainen ihminen, jonka kanssa on mukava olla päivittäin. Ei tarvitse olla porukan puheliain ja menevin, mutta se, että ei ole jatkuvasti ärsyttävä tai inhottava on tärkeää.

Asioiden syvällinen ymmärrys mahdollistaa laadukkaan koodin tuottamisen. Pelkkä reippaasti eteenpäin roiskiminen ei riitä, jos on tarkoitus tehdä sellaista jälkeä, josta muut voivat myöhemmin jatkaa.

Toisaalta perfektionismi voi haitata työskentelyä. Hyvä työntekijä ymmärtää, mitkä ovat niitä yksityiskohtia, jotka kannattaa tehdä kunnolla.

Uskon että nämä kolme piirrettä pätevät kaikkeen muuhunkiin luovaan työskentelyyn, eivätkä pelkästään ohjelmointiin.

Oliko kokonaisen viikon mittaiselle leirille meneminen hyvä idea kaiken kiireen keskellä? Ainakin käteen jäi arvokkaita työskentelytaitoja, kourallinen kavereita ja varma olo muiden kanssa ohjelmoimisesta.

 

Felix Bade, 

Code in the Woods Junior Camp 2017