TULEVAISUUDEN TEKIJÄT KEHITYKSEN KÄRKEEN

 

 

 

Tulevaisuuteen varautuminen, millä tahansa alalla edellyttää vahvaa näkemyksellisyyttä ja panostusta uusiin teknologioihin. Tie kehityksen kärkeen huippu ohjelmoijaksi ei noudata samoja opintopainoitteisia etenemisen normeja kuin aloilla, joille näitä uusia teknologiainnovaatioita rakennetaan. Ohjelmointikehityksessä kiinnostus ja oppimiskyky ratkaisevat, kuten kesäkuisessa Lontoon The Lead Developer -konferenssissa puheenvuoroa pitänyt Carly Robinson, teatteritaiteilijasta neljässä kuukaudessa Slackin ohjelmoijaksi noussut energinen nainen, todistaa.

 

“Carly on loistava esimerkki siitä, kuinka merkittävä kovan motivaation ja osaavat mentorit yhdistävä ohjelmoinnin intensiivikurssi voi olla. Tärkeimpiä asioita joita koodarilta vaaditaan ovat jatkuva halu oppia ja drive itsensä kehittämiseen. Kaikki muu tulee siinä sivussa, kunhan ympäristö vain tukee kehitystä. Kaikki mahdollisuudet aidon softatiimin kanssa työskentelyyn ennen työelämään siirtymistä ovat äärimmäisen arvokkaita.” Kertoo konferenssissa vieraillut Barona Technologiesin lead developer ja Code in the Woods mentori Matti Saikkonen.

Tarina nopeista kovaan tekemiseen ja tiimityöhön painottuvista kehityspoluista on tuttu myös informaatioverkostoja opiskelleella Saikkosella. Astuessaan Techin riveihin kokemus todellisista softan kehitysprojekteista oli vähäistä, mutta kokeneiden asiantuntijoiden rinnalla työskentely opetti ja antoi itseoppimisen välinteitä nopeasti. Viidessä vuodessa Saikkonen on kasvanut tiiminsä osaavaksi, Techiä jatkuvasti eteenpäin kehittäväksi kulmakiveksi, joka jakaa osaamistaan eteenpäin nuoremmille tekijöille.

CODE IN THE WOODS ON VIIKON TEHOPAKETTI ALAA MURTAVIEN UUSIEN TEKNOLOGIOIDEN MAAILMAAN JA AITOON SOFTATIIMISSÄ TYÖSKENTELYYN

Matti Saikkonen on yksi ensi lokakuussa ensimmäisen vuosikerran Code in the Woods ohjelmoijajoukkoa luotsaavista mentoreista. Code in the Woods on viikon tehopaketti alaa murtavien uusien teknologien maailmaan ja aitoon softatiimissä työskentelyyn. Ohjelma avaa ainutlaatuisen ja henkilökohtaisen paikan ammattilaisten kanssa työskentelyyn sekä antaa kokemusta mini-projektin läpiviennistä alan asiantuntijoiden kanssa. Tapahtuman aikana 3-4 hengen pienryhmät suunnittelevat ja rakentavat mobiilisovelluksensa Progressive Web Apps -teknologialla. Ryhmiä mentoroivat mobiiliwebiä työkseen tekevät ammattilaiset, jotka antavat teknologian lisäksi alan työkaluja, käytäntöjä ja vinkkejä työelämään. Viikon aikana ehtii kysyä mentoreilta ihan, mitä tahansa työelämästä haluaakin tietää.

 

Code in the Woods vastaa nuorten ohjelmoijien tarpeeseen tuetun ammattiosaamisen kehityksestä ja tarjoaa sitä asiantuntijoiden apua, jota kasvutarinat väistämättä vaativat. Suora läheinen kontakti asiantuntijoihin opettaa taitoja, joita applikaatioista kiinnostuneet ohjelmoijat tulevat tarvitsemaan työelämään siirtyessään ja avaa vaadittua alan hiljaista tietoa. Viikko luo uutta osaamista ja oivalluksia pelottomasti toimintaan hyppäämällä ja asiantuntijatukea parhaalla mahdollisella tavalla uusille tekijöille tarjoten. Tapahtuma toimii siltana opintojen ja työelämän välillä tarjoamalla sitä osaamista ja tukea, jota on työelämässä tarvitaan, mutta jota on vaikea muualta löytää.

 

Ensimmäinen liike oppimisen ja uusien tekijöiden aallolle koittaa lokakuussa. Lisätietoa ohjelmasta, mentoreista ja hakukriteereistä löydät tapahtuman nettisivuilta osoitteesta www.codeinthewoods.fi

 

Haastateltava: Matti Saikkonen, Kuva: Mikael Törnwall, Teksti: Rosa Smolander

Haastateltava: Matti Saikkonen, Kuva: Mikael Törnwall, Teksti: Rosa Smolander