4 PÄIVÄÄ

4 TIIMIÄ          

4 DEMOA

 

Code in the Woods Day 4 - Demonight

 

80 tuntia, 7 kahvipakettia, 90 teepussia ja 3 enemmän tai vähemmän nukuttua yötä myöhemmin Code in the Woods kartanossa on syntynyt 4 verkkopohjaista applikaatiota, 20 uutta ysävyyssuhdetta, 4 kovaa ohjelmointitiimiä ja yksi yhteinen perhe.

Viikko on ollut haastava jokaiselle tiimille lähtötasoa katsomatta. Moderni teknologia on kaikille uutta, eteentulevat esteet yllätyksellisiä ja aika ohjelmointiin on varsin rajattua. Tästä kaikesta huolimatta jokainen tiimeistä onnistui mahdottomalta tuntuneessa haasteessa. Kaikki saivat demot ulos! Tässä pientä tuntumaa siitä, mitä tiimit YLE Appiksista muotoilivat:

1. Ylen anti

Kova Code in the Woods tiimi Ylen Anti helpotti käyttäjän turhautumista pätkivään nettiyhteyteen. Tiimi rakeni Le Off -applikaation, joka lataa toivotun videomateriaalin käyttäjän laitteelle sekunneissa ja Pasila-jaksoja voidaan nyt katsoa ilman nettiä niin lentokoneissa kuin junissakin. Samalla selvisivät myös viikon mystiset nettikaistan kaappajat.

DSC_0528.JPG

2. CatCycle

Tiimi CatCycle omien sanojensa mukaan on tehostanut kissavideoiden katsomisen. Applikaatio ajoittaa videon katselun aikana klikatut tykkäykset oikeaan kohtaan videota niin, että katsojan nautittavaksi jäävät vain niiden parhaat palat. Alapeukutetut pätkät voi skipata suosiolla. Tästä löytyy potentiaalia Vine complitation-tuotannon automatisointiin!

DSC_0525.JPG

 

3. Fiilis

Fiiliksen demoon pääsivät kaikki osallistujat mukaan. Fiilis sosialisoi TV:n katsomisen etäisyyksien yli ohjelmaa reaaliaikaisesti seuraavalla chattipalvelullaan. Applikaatiossa saman ohjelman fiilistely onnistuu vaikka koko suvun kesken mobiilin välityksellä.

 

4. Leffalegendat

Leffalegendat taas yhdistivät valtavat elokuvakirjastot ja YLE Areenan sisällöt. Aapplikaation avulla unohtuneet Tauno Palon klassikot ja vanhat venäläiset scifielokuvat löytyvät vaikka pelkän tunnusmusiikin tai pelkistettyjen hakusanojen nimillä.

DSC_0518.JPG

Lyhyenä aikana ja uusilla teknologioilla tuotetut työt olivat valtavan, mutta onnistuneen puserruksen takana. Ilta päättyi hyvin ansaitusti pikkutunneille juhlittaessa paljun, saunan ja grillin siivittämänä. Onnistumisen ilo ja yhteisön hyvä fiilis oli käsinkosketeltava ja loistava päätös yhteiselle työlle.

 

 

Rosa Smolander,

Code in the Woods koordinaattori,  Barona Technologies

DSC_0508.JPG