Today 16 coders entered the Woods

 

 

Code in the Woods -viikko lähti tehokkaasti käyntiin kun 16 hakijaseulan läpäissyttä junior ohjelmoijaa ympäri Suomen asettuivat yhteiseen kartanoon keskelle metsää. Kukaan ei tunne ketään, mutta viikon päätteeksi kartanosta astuu ulos tiivis joukko uusia applikaatio-ohjelmoinnin osaajia.

20171016_161018.jpg

Verkkosovellus valmiiksi viikossa

Kartanon ohjelma rakentaa osallistujien projekteja kohti valmista applikaatiota työpajojen ja asiantuntijamentoreiden kautta. Ohjelma käy läpi applikaatiokehityksen perusteet suunnittelusta, rakennukseen, kevyeen testaukseen sekä Webin tuomiin etuihin ja erikoisuuksiin.

Tiimit työskentelevät läheisessä yhteydessä ohjelman toteuttajan Lauri Svanin sekä mentoreiden tukemana. Henkilökohtaisia oppejaan ja tietämystään viikon aikana metsässä ovat jakamassa mm. Barona Technologiesin teknologinen kehitysjohtaja Kirsi Louhelainen, Lead Developer Matti Saikkonen sekä fullstack developer Niklas Appelroth. Forenomin puolelta tiimien design tukena toimii Forenomin digitaalisten palvelujen suunnittelija Heidi Holm.

Toisiaan täydentävät osaajat

Ohjelman devaajat työskentelevät viikon aikana neljään eri tasoryhmään jaetussa tiimissä, joissa kokeneemmat ohjelmoijat pääsevät yhdessä haastamaan toisiaan haastavimmilla teknologioilla kun taas ohjelmoinnin varhaisemmat alkajat saavat tukea toisiltaan oman applikaationsa rakennuksessa. 

"Tiimi on ihan huikea. Heittelemme ideoita vapaasti ja sitten mietimme yhdessä miten voimme viedä näitä käytäntöön" Marjanah Sadiq, itseoppinut Code in the Woods osallistuja.

Code in the Woods osallistujakaartiksi valikoitui värikäs ja monitieteinen porukka, jossa kenenkään tausta ei ole samanlainen kuin toisella. Koodareita niin itseoppineena, matemaatikkona, humanistina kuin puoliammattilaisena kovan työuran tehneenä fuksina. Kartano on muuttunut osaajien kattilaksi. Matkaa voit seurata blogissa viikon ajan ja ohjelman jälkeen.

 

Rosa Smolander,

Code in the Woods koordinaattori

 
 
20171016_160850.jpg